social social social
logo
hamburgericon closeIcon
logo
arrow

Faqja Kryesore/Operacionet/Rinoplastika

Rinoplastika

Rinoplastika (RIE-no-plas-tee) është një operacion që ndryshon formën e hundës. Motivimi për rinoplastikë mund të jetë ndryshimi i pamjes së hundës, përmirësimi i frymëmarrjes ose të dyja.

Pjesa e sipërme e strukturës së hundës është kocka, dhe pjesa e poshtme është kërc. Rinoplastika mund të ndryshojë kockën, kërcin, lëkurën ose të treja. Bisedoni me kirurgun tuaj nëse rinoplastika është e përshtatshme për ju dhe çfarë mund të arrijë.

Kur planifikoni një rinoplastikë, kirurgu juaj do të marrë parasysh tiparet e tjera të fytyrës suaj, lëkurën në hundë dhe atë që dëshironi të ndryshoni. Nëse jeni kandidat për kirurgji, kirurgu juaj do të zhvillojë një plan të personalizuar për ju.

Ndonjëherë një pjesë ose e gjitha e një rinoplastike mbulohet nga sigurimi.

Operacioni i hundës kërkon që të jeni një individ i shëndetshëm si mendërisht ashtu edhe fizikisht. Kandidatët më të mirë për kirurgjinë e hundës ndahen në tre kategori:

Pamja - Shumica e njerëzve, si burra ashtu edhe gra, zgjedhin të bëjnë një operacion në hundë për të ndryshuar pamjen e hundës. Këto janë arsyet më të zakonshme:

• Hunda juaj duket shumë e madhe për fytyrën tuaj

• Ka një gungë në urën e hundës kur shihet në profil

• Hunda juaj duket shumë e gjerë kur shikohet nga përpara

• Maja e hundës bie ose zhytet

• Maja është e trashur ose e zmadhuar

• Vrimat e hundës janë ndezur tepër

• Hunda juaj është jashtë qendrës ose e shtrembër

• Lëndimi i mëparshëm e ka bërë hundën tuaj asimetrike

Në këto lloj rastesh, pacientët në përgjithësi ndiejnë vetëbesim të shtuar pas operacionit të tyre.

Lëndimet - Lëndimet sportive, rrënojat e makinave, trauma të tjera - të gjitha këto mund të lënë hundën tuaj të shpërfytyruar. Klinika Vobe do të punojë me ju për të rivendosur hundën tuaj në gjendjen e saj para lëndimit.

Frymëmarrja - Individët me pasazhe të ngushta të hundës zbulojnë se rinoplastika ose septoplastika rrit lehtësinë e frymëmarrjes përmes hundës.

Dergoni
BMI Calculator
Calculate
Reset
Kirurgjia e ngritjes së gjirit
Lezo me shume
Kirurgjia e zvogëlimit të gjirit
Lezo me shume
Kirurgjia e kataraktit
Lezo me shume
©2024 - All right reserved
pryazilim
whatsapp
AdaDhefto

WhatsApp

whatsapp

+90 532 466 67 67

AdaDhefto

WhatsApp

x
Përshëndetje, dua të marr informacion për këtë operacion 👋🏼
DergonisendIcon DergonisendIcon DergonisendIcon DergonisendIcon DergonisendIcon DergonisendIcon DergonisendIcon